Važno obaveštenje za korisnike koji imaju yahoo e-mail naloge (i još poneki drugi)

          Nažalost moramo da Vas izvestimo o (trenutnoj) neprijatnosti koju smo tek skoro uočili, i to zahvaljujući skrenutoj nam pažnji od strane našeg korisnika Andrije!

          Od kako smo pre nekih mesec dana prešli na novi server i dobili novu IP adresu, ispostavilo se da često Yahoo (i još poneki servisi) blokiraju svojim korisnicima dostavljanje e-mejlova sa našeg sajta. Tj. još konkretnije rečeno - zbog eventualno nekog problematičnog sajta sa kojim delimo IP adresu (a ima nas brdo sajtova na istoj IP!) - Yahoo i ti pojedini servisi su blokirali dostavljanje svojim korisnicima svih e-mejlova sa ove IP adrese (tj. sa svih tih sajtova bez razlike!)!?! :-(

A što je najgore - ti e-mejlovi se korisnicima ne prosleđuju ni makar u folder za neželjenu poštu (tzv. "Trash"/"Junk"/"Smeće"/"Otpad" il' sl.), već ih totalno blokiraju i ne prosleđuju korisnicima! :-(

          Cenimo to što pomenute e-mejl kompanije pokušavaju da se izbore sa velikim problemom neželjene (spam) pošte, ali nažalost - ti sistemi često umeju i da svojom lažnom detekcijom i/ili pogrešnom filtracijom - ljudima baš naprave problem! :-(

Šta ovo konkretno znači u našem slučaju, odn. na koji način su pogođeni naši korisnici koji imaju yahoo (i još poneke) e-mejl naloge?:

  1. Novi korisnici. - Ne dobijaju mejl sa jednokratnim linkom bez koga ne mogu da kompletiraju svoju prijavu na sajt.
  2. Raniji korisnici. - U slučaju kada su zaboravili svoju lozinku pa idu na opciju "Zatražite novu lozinku" - ne dobijaju e-mejl sa linkom za novu lozinku i nalog im ostaje zaključan. (U slučaju kada je prosto menjaju dok su prijavljeni na sajtu i znaju svoju trenutnu lozinku - tada to nije problem!)

Kako ovo prevazići?:

          Kao prvo - kontaktirali smo Yahoo sa zahtevom i obrazloženjem da nam se odblokiraju e-mejlovi, pa se nadamo da će to uskoro i uroditi plodom!

          No, do tada - ako vidite da u gore pomenutim slučajevima (prilikom pokušaja otvaranja novog naloga ili traženja nove lozinke kada ste staru zaboravili) - ne dobijate e-mejl sa našeg sajta (ili u prijemno sanduče, ili makar u pomenuti folder "Trash"/"Junk"/"Smeće"/"Otpad" [gde često umeju da završe mejlovi od pošijaoca koga nemate u svom imeniku]) - tada nas slobodno kontaktirajte na ovom linku >> , pa ćemo Vam mi lično asistirati, tj. kompletirati Vam prijavu ili poslati novu lozinku.

          Takođe, kao i uvek - naglašavamo da nam se na pomenutom linku uvek slobodno možete obratiti ako imate bilo kakav problem ili pitanje oko funkcionisanja na sajtu i sl.! - Biće nam drago ako bilo kako možemo da Vam asistiramo i pomognemo! :-)

          U nadi da će nas Yahoo što pre odblokirati, te da se nećete više susretati sa ovom neprijatnošću, svako Vam dobro želi

          Vaš OI "Spartak"