Умпах Пах 01 - Дупли скалп

Author: 
Пише Рене Гошини, црта Алберт Удерцо
Body: 

          Умпах Пах - легенда над легендама и лик над ликовима! :-) - Обавезно штиво за сваког правог извиђача! :-)

          Умпах Пах - индијанац и оригинални скаутски предак, у авантурама са својим бледоликим братом Дуплим Скалпом (илити Хубертом од Киселе Штрудле), у незаборавним авантурама у серијалу од 5 епизода (све их објављујемо овде на сајту!) које су 80-тих објављене код нас (више о стрипу погледати на Википедији и Стрипови com). Рене Гошини (René Goscinny) и Алберт Удерцо (Albert Uderzo) - творци ових ликова из 1958., стоје и иза креације Астерикса и многих других познатих стрип јунака које су радовале читаве генерације!

          Мало је фалило да изгубимо из вида који бисер имамо и на модерној верзији нашег тавана - званој "хард диск"! :-) Међутим, заслуге за наше "буђење" иду чика Барби који ме својим одушевљењем мојим аватаром (Умпах Пах у кануу) "пренуо" и подсетио да имамо још штогођ занимљивог за објављивање! :-)

          Е, сад - да не пита случајно неко какве ово има везе са извиђачком литературом - рећићу му само кратко да ће овде наћи прави извиђачки приручник, и то још какав!!! :-) Овде ће уз осмех од ува до ува - савладавати: и сигнализацију (и то ону оригинал - димну! ;-))) ); и преживљавање у природи; и препознавање и праћење (и то и по све дрвећу!! ;-) ) трагова животиња и непријатеља; маскирање и прикрадање; оријентацију и топографију; лекције из јунаштва, несебичног и оданог пријатељства, мудрости и срца које је веће и од саме горостасне појаве Умпах Паха!!! :-)

          Толико од мене - даље видите сами!!! :-)

          Иначе, захвалност за објављивање овога дугујемо пре свега легенди познатој само под надимком "dm oll_78 @ EUnet.yu" која је ово скенирала (или преузела од другога) и објавила на неком од домаћих форума на коме то још пре коју годину нађох! Но, нажалост не успевам за сада да се сетим који форум је у питању :-( , па отуда за сада нема ни линка одакле је ово преузето!

          Уживајте! :-)

Downloaded 115 times