Čika Barba izviđačima Odreda "France Prešern" iz Beograda o sajtu OI "Spartak"

"From: BARBAikom
To: fp grupa
Sent: Wednesday, August 28, 2013 5:05 PM
Subject: Novi sajt

 

      OI “FRANCE PREŠERN”

      Pozdrav svim članovima našeg odreda.

      Draga deco,

      Na izviđačkom internet nebu zasijala je još jedna “zvezda”, a to je sajt naših prijatelja iz Subotice – OI “SRARTAK” / www.oispartak.com / .

      Sajt je simpatičan i ima nešto što nema nijedan izviđački veb sajt u Srbiji, bivšoj YUgici, Balkanu, Evropi i šire. On u sebi sadrži ogromnu i NEPOCENJIVU VREDNOST, a to je - na dohvat KLIKA su vam sva najvrednija izviđačka izdanja sa naših prostora i šire, od osnivanja naše organizacije do danas.

      Kliknite ovde http://www.oispartak.com/srl/srl/strana/literatura-sa-našeg-tavana i obogatite svoje izviđačko znanje.

      Kada pročitate bar 1/3 ovoga što vam OI “SPARTAK” ovako izdašno nudu videćete svo neiscrpno bogatstvo koje nudi naša organizacija. Tada ćete spoznati da su: orijentacija, čvorologija, signalizacija, topografija, brzo podizanje i spuštanje šatora i tsl. samo delić, maksimum 5%, od onoga što se u našoj organizaciji može naučiti. Kada budete pročitali preko 50% onoga što vam se nudi na ovom sajtu sigurno ćete biti uvereni da naša organizacija, ako je vode valjani, obrazovani, deci i skautizmu posvećeni ljudi - ima zadatak da od vas stvori DOBRE i POŠTENE LJUDE! Ljude koji će voleti, paziti i maziti našu majčicu prirodu, koji će voleti sve dobre ljude sveta i koji će poštovati roditelje i starije i biti željni znanja, a, dakako, i kloniti se štetnih navika!

      Za sve ovo što je vredno prikupljeno, fotokopirano, skenirano i okačeno na tom sajtu svi mi trebamo zahvaliti velikom NEIMARU izviđaštva Srbije, kakvih u našem savezu, na žalost, nema više od nekoliko. Koji se ostvario kao ličnost i izrodio dva brilijantna sina (jedan dr nauka, a drugi profesor), koji su takođe bili dobri izviđači, a sada su predivni ljudi. Taj čika se zove ŽIVOJIN ILIĆ – INDIJANAC = “spiritus movens” SPARTAKA.

      Hvala čika Žiki što vam je učinio pristupačnim ovako mnoštvo izviđačkih knjiga i izdanja.

      Ostajte mi u zdravlju!

      Čika Dragan"

 

 

      Šta reći posle ovakvih reči!???

      Kakav bolji "predgovor" čovek da poželi?!?

          Veliko od srca hvala čika Barbi i njegovom "France Prešernu" na njihovoj ljubavi, a Bog neka nam je u pomoći da se posle ovakvih reči hvale odupremo iskušenju i "ostanemo na zemlji"! :-)

OI "Spartak"