50 godina odreda izviđača ''Neretva'' Konjic (1956-2006)

50 godina odreda izviđača ''Neretva'' Konjic (1956-2006), izdato u Konjicu 2007.godine (dar ''Našem tavanu'' od Harisa Hadžizukića)
Autor: 
Urednici: Variščić Miralem, Hadžizukić Haris, Šain Miroslav, Alikadić Seid, Dautbegović Damir
Godina: 
2007
Mesto izdavanja: 
Konjic
Opis: 

Blagodareći od srca Harisu Hadžizukiću na njegovom daru :-) - u prilici smo da Vam ponudimo na Tavančetu i ilustrovani pedesetogodišnji istorijat izviđačkog odreda ''Neretva'' iz Konjica! :-)

Pored uvodnih napomena o samom odredu, date su i osnovne informacije o Konjicu (gradu koji smo i mi više puta posećivali pri našim taborovanjima na Boračkom jezeru <recimo: '83., '84., '89.,... i skorije>! :-) ).

U knjizi se između ostalog opisuje nastanak izviđačke organizacije u Konjicu, te se sa poštovanjem i kako dolikuje pominju i sve one ličnosti koje su vodile odred i nadahnjivale čitave generacije njegovih članova!

Uz propratne fotografije daju se i popisi odredskih logorovanja/taborovanja, Smotri (SIJ i SIBiH) i izviđačkih marševa na kojima je Odred učestvovao.

Izdvajamo takođe i opise veze konjičkih izviđača sa Boračkim jezerom, uspehe na topografskim (orijentacionim takmičenjima), rad u ratnom periodu, spiskove odlikovanih članova odreda po priznanjima koja su dobili, te mnoštvo probranih slika iz foto allbuma uz propratne opise! :-)

Sve u svemu, ovo je jedno izdanje kojim mogu samo da se ponose čitave generacije koje je ovaj odred iznedrio i koje su sa svoje strane udahnjivale život OI ''Neretva'' svih ovih decenija! :-)

Preuzeto 12 puta