Kako pomoći rad našeg Odreda

          Ako ste voljni i u mogućnosti da nam pripomognete u radu našeg Odreda tj. u našim nastojanjima da mališanima koji su sa nama pružimo što kvalitetnije aktivnosti, kako bi im slobodno vreme bilo ispunjeno druženjem, veseljem, zdravim boravkom u prirodi i igri sa drugarima, a uz to i trudeći se da im pomognemo u razvoju u samostalne, spretne i odgovorne ličnosti, opskrbljene i sa mnoštvom za čitav život korisnih veština - za sve konkretne dogovore i informacije - naše kontakt podatke možete pronaći ovde>>.

          E, sad - na koji sve način nam možete pomoći?! Evo za početak nekih ideja.

          1) Novčane donacije. - Osnovni i univerzalan način pomoći koji uvek možemo fleksibilno da prilagodimo našim trenutnim potrebama i aktivnostima su naravno novčane donacije.

          No, saglasno Vašim mogućnostima i delatnostima kojima se bavite, te našim potrebama koje su bilo konstantno aktuelne, bilo pak jednokratno ili povremeno aktuelne u kontekstu konkretnih akcija - evo još nekih primera gde nam sve možete "uskočiti" :-) "u naturi":

          2) Oprema. - Šatori, podmetači, vreće za spavanje, rančevi, čuturice, vojničke porcije, kao i druga kamp oprema; alat (koji može zatrebati u raznim situacijama u podizanju i održavanju tabora), ličan alat (noževi, ašovčići, ...), busole, pribor za prvu pomoć, pribor za kuhinju i obedovanje, ... - Dosta toga mi već imamo, no određena oprema zahteva povremeno obnavljanje, a deo toga bi nam kao "proširenje" još kako dobrodošao! Evo kao primer - baš skoro su nam prijatelji uskočili - pa smo uspeli da obnovimo i povećamo fond naše opreme novijim, slatkim i kvalitetnim šatorima - što za naše članove, što za naše goste na raznim akcijama!

Donacija šatora ''McKINLEY - FLINDUKA 5'' Odredu izviđača ''Spartak'' od naših dobrotvora Donacija šatora ''McKINLEY - FLINDUKA 5'' Odredu izviđača ''Spartak'' iz Subotice od naših prijatelja Donacija naših prijatelja u vidu šatora ''McKINLEY - FLINDUKA 5'' - za Odred izviđača ''Spartak'' iz Subotice

          3) Prevoz. - Možda i najaktuelnija stavka! Kada su aktuelne - za razne akcije su nam potrebni i različiti vidovi prevoza. Prilikom odlaska na neku akciju - dobrodošao nam je minibus ako je u pitanju akcija za manju grupu članova ili pak autobus ako je u pitanju prevoz većeg broja učesnika (recimo na taborovanje, letovanje,...). Isto tako ako je u pitanju akcija gde je neophodan i prevoz opreme (a toga kod nas malo malo pa ima!) - tu nam znači neko uskakanje sa kombijem (za relativno manju količinu opreme) ili kamionom (kada smo "ful" ;-) natrpani opremom). Po pitanju prevoza opreme po kilometraži - tu su aktuelni transporti kako na lokalnom nivou (akcije u Subotici i okolini), tako i po čitavoj Srbiji (pa čak i na međudržavnom nivou ponekad).

          4) Gorivo za naš sopstveni prevoz. - Za razne akcije, angažujemo i kola našeg starešine i/ili naših članova (što za prevoz učesnika, što za prevoz opreme manjeg obima), pa tu uvek dobro dođe i neko pokrivanje za gorivo!

          5) Hrana i piće. - Ovo je nešto čime takođe gotovo svakodnevno možete da nam pripomognete! Definitivno nam ovakav vid pomoći u većim količinama najviše zatreba za neka taborovanja, letovanja, bivkove i sl.! No, mi imamo gotovo svake nedelje i naša redovna okupljanja/sastanke sa mališanima u našem domu izviđača, a često i neke manje izlete u okolini Subotice, pa tu mališanima ako je prilike uvek dobro dođe poneki sokić, slatkiš, pecivo i sl. :-)

          6) Školski pribor. - Za različite aktivnosti članstva - pojavljuje se potreba za priborom za crtanje i pisanje, za A4 papirima, hamerima, ...

          7) Štampanje i fotokopiranje. - U različitim prilikama - definitivno nešto što malo malo pa nam zatreba!

          8) Zašivanje i drugi vidovi popravke naše opreme. - Povremeno nam zatreba i angažovanje na popravci opreme - tipa: zašivanje poderanih šatora, vreća za spavanje, podmetača, ... zamena cibzara na vrećama za spavanje, ... Takođe, u određenim prilikama nam zatreba i neko specifično šivenje (marama, oznaka, promo materijala, ...).

          9) Reklama i marketing. Ako imate mogućnosti za neki vid reklamiranja - u određenim momentima to nam još kako može značiti - što za populisanje našeg rada među omladinom, što kod traženja darodavaca za neke konkretne akcije i naše potrebe u radu.

          ...

          Pored svega pobrojanog - naravno - ostavljamo mesta i Vašoj samoinicijativi i mašti čime bi nam još mogli pripomoći! :-)
          U svakom slučaju - već samo lepa reč o nama (naravno trudimo se da je i zavredimo!) u Vašem okruženju - puno znači! :-)

 

          A evo i jedne ilustracije značaja koju Vaša pomoć može da ima u radu našeg Odreda! :-)

          Pošto nas je kanda potrebno malo "pogurati" - ako želite - sami odaberite kako ćete to uraditi:

Kao dobronamerni prolaznici:

Dobronamerna pomoć subotičkom Odredu izviđača Spartak

Kao lavovi:

Lavovska pomoć Odredu izviđača Spartak iz Subotice

Ili kao lafčine:

Lafčine u pomoći Odredu izviđača Spartak :-)  Lafčine u pomoći Odredu izviđača Spartak iz Subotice

:-)

 

A evo - mi uveliko udarnički radimo!

Udarnički posao :-) u ''Spartaku'' - izviđačkom odredu iz Subotice :-)

:-)